Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tiramisu s jahodami ve skleničce
(vde)
recept číslo: 3473
tiramisusklo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 kelímky mascarpone
5 vajec
5 lžic cukru krupice
200 ml silné instatní kávy
70 ml Amareta (likér)
cukrářské piškoty
kakao holandského typu na posypání

asi 10 jahod
 

Postup

Tiramisu připravujeme obdobně jako v jiných receptech. Začínáme tím, že si uděláme kávu, která musí vychladnout. Další suroviny si vyjmeme z ledničky a necháme je nějakou dobu v pokojové teplotě.

Z vajec si oddělíme bílky a žloutky. Ke žloutkům přidáme pět lžic krupicového cukru a šleháme, až vznikne hustá žlutá pěna a všechen cukr je rozpuštěný.
Poté po částech vmícháme (nešleháme) mascarpone, které jsem předem nechali nějakou dobu v pokojové teplotě. Nakonec přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků.

Jahody omyjeme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Polovinu z nich pokrájíme na plátky, které budeme vkládat po obvodu skleniček, do kterých budeme plnit tiramisu. Cukrářské piškoty namočme do směsi kávy a amareta. Do skleniček je musíme rozpůlit. Na dno skleničky dáme plátek jahody, trochu tiramisa, vyskládáme plátky jahod okolo, vložíme piškot. Takto naplníme celou skleničku. Naplněné skleničky pokryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladnu odležet asi dvě hodiny.

Teprve před podáváním důkladně přes jemné sítko poprášíme moučník po povrchu kvalitním kakaem a ozdobíme jahodou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".