Tiramisu připravujeme obdobně jako v jiných receptech. Začínáme tím, že si uděláme kávu, která musí vychladnout. Další suroviny si vyjmeme z ledničky a necháme je nějakou dobu v pokojové teplotě.
Z vajec si oddělíme bílky a žloutky. Ke žloutkům přidáme pět lžic krupicového cukru a šleháme, až vznikne hustá žlutá pěna a všechen cukr je rozpuštěný.
Poté po částech vmícháme (nešleháme) mascarpone, které jsem předem nechali nějakou dobu v pokojové teplotě. Nakonec přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
Jahody omyjeme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Polovinu z nich pokrájíme na plátky, které budeme vkládat po obvodu skleniček, do kterých budeme plnit tiramisu. Cukrářské piškoty namočme do směsi kávy a amareta. Do skleniček je musíme rozpůlit. Na dno skleničky dáme plátek jahody, trochu tiramisa, vyskládáme plátky jahod okolo, vložíme piškot. Takto naplníme celou skleničku. Naplněné skleničky pokryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladnu odležet asi dvě hodiny.
Teprve před podáváním důkladně přes jemné sítko poprášíme moučník po povrchu kvalitním kakaem a ozdobíme jahodou.