Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jablkový závin (dia)
(cas)
recept číslo: 347
zavinpiv.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g hladké mouky
špetka soli
1 žloutek
125 g tuku
2 lžíce zředěného octa nebo citronové šťávy
400 g vykrájených jablek
50 g rozinek
1 lžíce skořice
2-3 lžíce mléka
sorbit


 

Postup

Mouku prosijeme na vál - dvě lžíce odložíme stranou. Přidáme sůl, žloutek, změklý a rozkrájený tuk, ocet nebo citronovou šťávu a zpracujeme v těsto. Necháme ho v chladu půl hodiny odležet, potom ho vyválíme na podélnou oválnou placku a přeneseme za pomoci válečku na plech vyložený pečícím papírem. Doprostřed těsta po délce upravíme nakrájená (nebo nastrouhaná) jablka, poprášíme je skořicí a posypeme propláchnutými a okapanými rozinkami. Okraje těsta šikmo ke středu nakrájíme rádýlkem na 3 cm široké proužky, přeheme je střídavě přes těsto a přimáčkneme (proužky těsta jsou jakoby překřížené). Plech vložíme do trouby předehřáté asi na 200 stupňů a upečeme. Ještě teplý závin povlažíme v mléce rozmíchanými dvěma lžícemi sorbitu a po vychladnutí závin nakrájíme. Z uvedeného množství získáme asi 12 kousků.

?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".