Mouku prosijeme na vál - dvě lžíce odložíme stranou. Přidáme sůl, žloutek, změklý a rozkrájený tuk, ocet nebo citronovou šťávu a zpracujeme v těsto. Necháme ho v chladu půl hodiny odležet, potom ho vyválíme na podélnou oválnou placku a přeneseme za pomoci válečku na plech vyložený pečícím papírem. Doprostřed těsta po délce upravíme nakrájená (nebo nastrouhaná) jablka, poprášíme je skořicí a posypeme propláchnutými a okapanými rozinkami. Okraje těsta šikmo ke středu nakrájíme rádýlkem na 3 cm široké proužky, přeheme je střídavě přes těsto a přimáčkneme (proužky těsta jsou jakoby překřížené). Plech vložíme do trouby předehřáté asi na 200 stupňů a upečeme. Ještě teplý závin povlažíme v mléce rozmíchanými dvěma lžícemi sorbitu a po vychladnutí závin nakrájíme. Z uvedeného množství získáme asi 12 kousků.
?