Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jablkový závin z listového města
(vde)
recept číslo: 3467
zavinlist.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g listového těsta
1 kg jablek
hrst rozinek
hrst slunečnicových semínek
hrst strouhanky
mletá skořice
 

Postup

Nechcete-li si připravovat svoje oblíbené těsto na závin (i na této kuchařce najdete dost námětů), stačí si koupit jeden balíček listového těsta. Nejvíce času vám tak zabere příprava jablečné náplně. Jablka je třeba oloupat, odstranit jádřince a nastrouhat na větší nudličky na okurkovém struhadle.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou poloviny rozválíme na tenký ovál (komu se těsto lepí, tak může velmi lehce vál poprášit moukou). Těsto při rozvalování obracíme, jde to lépe a nezůstane přilepené. Rozválené těsto posypeme uprostřed oválu tenkou vrstvou strouhanky. Její funkce spočívá v tom, že absorbuje vlhkost z nastrouhaných jablek. Poklademe vrstvou nastrouhaných jablek, poprášíme skořicí, posypeme slunečnicovými semínky a rozinkami. Zabalíme do závinu, chce to trochu zručnosti. A pak přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Stejně uděláme u druhý závin.

Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C. Při této teplotě pečeme asi 10 minut, poté zmírníme na 180 st. C a dopečeme. Když je závin zlatavý, vyjmeme a necháme zchladnout. Před podáváním pocukrujeme. Výborně chutná vlahý.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".