Začneme přípravou surovin. Kůru z pomeranče oloupeme a pokrájíme na nudličky. Ze zbytku vymačkáme šťávu. Prosejeme mouku a promícháme s práškem do pečiva.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Postupně přidáváme kefír, olej a pomerančovou šťávu, poté pomalu zašleháme mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme pomerančovou kůru a hrubě nasekanou čokoládu.
Použijeme větší bábovkovou formu. Vytřeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu rozehřejeme na 180 st. C. Těsto nalijeme a urovnáme do bábovkové formy. Pečeme asi 40 minut.
Po vyjmutí vyklopíme bábovku na mřížku a necháme vychladnout. před podáváním pocukrujeme.
Poznámka: Díky kefíru je bábovka krásně vláčná, čokoláda a pomerančová kůra spolu krásně ladí.