Pozor, rozpis je pro dvě osoby!
Protože vlastní kuskus je připravený velmi rychle (a rychle chladne), začínáme přípravou ostatních surovin. Kuřecí maso si nakrájíme na menší kousky, žampiony, cibuli a česnek očistíme a také pokrájíme. Na pánvi na oleji opečeme pokrájené kousky kuřecího masa, vyjmeme a uchováváme v teple. Na stejnou pánev dáme pokrájenou cibuli, česnek, žampiony a na proužky nakrájenou papriku a orestujeme.
Na vlastní přípravu kuskusu potřebujeme teplý (nikoliv vařící) kuřecí vývar (lze nahradit horkou vodou). Příslušné množství kuskusu nasypeme do misky a zalijeme vývarem. Lehce promícháme, nejlépe vidličkou, misku přikryjeme a počkáme, až se tekutina vstřebá. Poté přidáme asi lžičku olivového oleje a kuskus načechráme opět vidličkou. Promícháme s připraveným kuřecím masem a zeleninou.
Na talíři obložíme lístky salátu.