Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dort s pařížskou šlehačkou
(Bag)
recept číslo: 3399
dortpari.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

Korpus:
3 vejce
50 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky prášku do pečiva
60 g polohrubé mouky
2 lžičky kakaa

Krém:
250 ml mléka
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukr
4 lžíce cukru
200 g másla
2 lžičky instantní kávy

Pařížská šlehačka:
500 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády na vaření
2 lžičky kakaa (holandské)
 

Postup

Pařížskou šlehačku připravujeme den předem. Všechny suroviny za stálého míchání zahříváme, až máme hladkou hmotu. Nesmí se vařit, těsně předtím, než se začne vařit odstavíme ze zdroje tepla. Necháme zchladnout a přes noc uložíme do ledničky.

Druhý den si upečeme korpus. Vyšleháme bílky s cukrem do tuha, poté vmícháme žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku, kterou jsme předem promíchali s práškem do pečiva a kakaem. Upečeme v dortové formě při teplotě 180 st. C a necháme vychladnout.

Na krém si z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Při vychládání ho občas zamícháme, aby se na něm nevytvořil škraloup. Jakmile má pudink pokojovou teplotu, vmícháme do něj změklé máslo a kávu a vše vyšleháme do hladka.

Vychlazenou směs na pařížskou šlehačku také intenzivně našleháme.

Na korpus nejdříve naneseme krém, potom pařížskou šlehačku, nožem uhladíme a zdobíme podle fantazie.

Názory čtenárů

Musí být s pudingem, já ho dělám se šlehačkou....
Lia dne 7.11.2015 16:35:49
Musí být s pudingem, já ho dělám se šlehačkou....
Lia dne 7.11.2015 16:35:49
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".