Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí nudličky s nivou*
(cas)
recept číslo: 338
nivakur.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce kuřecích prsíček
trochu Solamylu
3 lžíce oleje
worchesterská omáčka
100-150 g sýra Niva
mletý pepř
sůl
 

Postup

Kuřecí maso opláchneme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Okořeníme, osolíme a poprášíme Solamylem. Na pánvi si rozehřejeme olej, vložíme na něj maso a za stálého míchání ho opečeme ze všech stran. Zastříkneme worchesterskou omáčkou, je-li třeba, přidáme trochu vývaru nebo vody. Jakmile je maso měkké, přidáme nastrouhanou (rozdrobenou) nivu, promícháme a prakticky ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou opékané brambory, hranolky nebo dušená rýže a samozřejmě syrová zelenina.
Poznámka: Jde o jídlo, které je připraveno velmi rychle, více času zabere příloha. Protože je třeba upravené maso hned podávat, postupujeme tak, že si nejdříve připravíme přílohu (brambory, rýži, hranolky) a přílohovou zeleninu a teprve potom se věnujeme přípravě masa.

?

Názory čtenárů

Já se držela základního receptu, jen místo worchestrové omáčky jsem dala česnek a ke konci nadrobno brokolici. Byla to velká mňamka i pro mojí vybíravou dcerku.
Katka 77 dne 9.9.2012 12:27:37
Solamyl je obchodní název pro škrobovou moučku, u nás v Česku tak zakořeněný, že se běžně používá. Nejběžnější škrobová moučka je bramborová a kukuřičná. Např. Dr.Oetker - Gustin, jemný kukuřičný škrob je můj oblíbený.
vde dne 4.4.2010 08:35:30
dobry den, potrebuju radu, čím nahradit solamyl?chci tento recept vyzkouset, ale nevim si rady protoze ziju v nemecku, a taky solamyl proste neexistuje
martina dne 3.4.2010 12:59:52
miluju sýrový pokrmy :-)
Cíííínka dne 2.1.2010 11:25:24
Já do toho kuřecího masa s nivou přilévám ještě šlehačku a nechám chvíli povařit, udělá se výborná omáčka. Synové to přímo milují.
Alena dne 16.4.2008 11:53:45
U nás tento recept taky boduje, jen místo papriky dávám lehce do křupava osmahnutou brokolici.Brokolici jinak syn moc nemusí ale kombinace sýr.omáčka z nivy-kuřecí nudličky-brokolice-těstoviny může být klidně jednou týdně.Zkoušela jsem i zelené fazolky,není to ono.
šikulka dne 25.7.2007
Potvrzuji, že zamíchání do těstovin je vynikající. Nivy může být ještě trochu víc. Když se přidá jemně nakrájená paprika a pórek, je to další dobrá obměna.
Iva dne 4.7.2007
vynikající je toto jídlo také zamíchané v těstovinách..přítel se po tom může utlouct
Míša dne 30.6.2007
Já mám ráda všechno s nivou, takže tohle mi bude určitě chutnat.
Marcela dne 7.3.2006
Vynikající, připravila jsem na oslavu synových narozenin, rychlé, syté, opravdu "jedlé" - píšu jedničku s hvězdičkou
Berry dne 23.2.2006
Opravdu velmi rychlé a jednoduché.Manžel byl nadšený.
Iva dne 29.6.2004
Jednoduché na přípravu a opravdu výborné! Moje rodinka nemá ráda nivu, tak jim tam dávám eidam. Toto jídlo často a tvrdě vyžadují.
Martina dne 27.10.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".