Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Žluté nebo růžové rizoto
(cde)
recept číslo: 3310
rizoku.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g rýže
300 g kuřecího masa
6 žampionů
malá plechovka sterilované kukuřice
olej
1 menší cibule
sůl
kmín
kousek pórku
kari koření
Na posypání:
sýr
 

Postup

Najdříve si dáme vařit(dusit) rýži.
Kuřecí maso použijeme buď pečené, nebo vařené. Před přípravou rizota maso pokrájíme na středně velké kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky, taktéž pórek očistíme a pokrájíme na kolečka (může to být i ta zelenější část pórku).

Na pánvi rozpálíme asi 2 lžíce oleje a zpěníme na něm cibuli. Přidáme pórek, žampiony, maso a posypeme kari kořením. Množství koření použijeme podle toho, jak máme rádi karí. Od půl do jedné kávové lžičky. Promícháme a společně orestujeme. Odstavíme ze zdroje tepla. Nakonec lehce vmícháme rýži a sterilovanou kukuřici. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem (eidamem či parmazánem).

Poznámka:
Této variantě říkáme žluté rizoto, protože obsahuje žluté karí koření a kukuřici. Místo karí koření lze použít sladkou papriku a na kostičky pokrájenou červenou papriku, potom je z toho rizoto červené. Opět platí, že množství papriky dáme podle chuti.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".