Čočku přebereme a propláchneme studenou vodou. Dáme do kastrolu a zalijeme asi 1 1/4 l vroucí vody. Přidáme kurkumu, chilli, přikryjeme pokličkou a uvedeme do varu. Zatím si oloupeme zázvor a jemně pokrájíme, česnek oloupeme a prolisujeme a přidáme k čočce. Jakmile se čočka začne vařit, snížíme příkon tepla a zvolna vaříme asi asi 10 minut. Když je čočka měkká, vmícháme koření garam másala, přisolíme a vaříme, dokud pokrm nezhoustne.
Na pánvi rozehřejeme trochu másla, přidáme římský kmín a pokrájenou cibuli, kterou osmažíme a nakonem vmícháme do čočky. Podáváme jako samostatný pokrm - s pečivem, s párkem, s uzeným masem.
Poznámka:
Červená čočka se nemusí namáčet. Také se vaří jen krátce.