Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rizoto po italsku
(kal)
recept číslo: 330
rizoto.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g rýže
1 cibule
1 stroužek česneku
2 papriky
200 g salámu nebu uzeného masa
1/2 litru vývaru z masoxu
100 ml bílého vína
2 špetky pepře
oregano
bazalka
sůl
olej
100 g strouhaného sýra
kečup

 

Postup

Rizoto je poměrně frekventované jídlo v závodních a školních kuchyních, doufám však, že předpis na rizoto, který vám nabízím, je předpis na jídlo kvalitativně odlišné...
Rýži propláchneme studenou a následně horkou vodou, necháme ji okapat a vhodíme na rozpálený olej, kde jsme osmahli jemně nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Rýži promícháme a krátce osmahneme.Přidáme omyté a na proužky nakrájené papriky a znovu lehce promícháme. Rýži se zeleninou zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájenou uzeninu nebo maso (lze použít nejen uzené maso, ale prakticky jakékoliv pečené vepřové nebo drůbeží maso), vmícháme do rýže a dusíme na mírném plameni nebo ještě lépe v troubě dalších 10 minut. Poté zkusíme, zda je rýže měkká a přidáme pepř, oregano, bazalku (nebo majoránku). Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem

Názory čtenárů


foglik dne 22.2.2013 09:00:12
jestli neco neumim tak fakt varit :D ale tohle jsem zmakla a je to vyborny, uplne senzacni. Nikdy bych neverila, ze se mi nekdy neco tak mnamkozniho povede. Kdo neochutnal o hodne prisel. :] slint
Katka dne 7.2.2009 17:00:52
ok zirta rizoto zkusim recept vypada lakave
kamila dne 29.9.2008 21:58:02
Rizoto jsem vyzkoušela a bylo opravdu ale opravdu vynikající!!!Doporučuji!
Jitka dne 6.7.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".