Předpokládám, že máte k dispozici vykuchaného a kompletně očištěného kapra (původní váha asi 3 kg). Ideální je, když si umíte připravit filety, tj. maso bez kostí. Kapra nakrájíme na porce, každou dobře osolíme a opepříme po obou stranách.
Máslo rozpustíme, máme-li tuhý med, rozpustíme jej také. Smícháme vlahé máslo, med, hořčici a worcester. Porce kapra po obou stranách marinádou potřeme a vložíme do zapékací misky. Pokud marináda ještě zbyla, přelijeme jí maso. Vložíme do trouby rozehřáté asi na 180 st. C. Pro prvních 10 minut přikryjeme alobal, dalších 10 minut dopékáme už bez.
Podáváme s bramborami v libovolné úpravě a s plátkem citrónu. Citrónem si rybu na talíři pokapeme, ještě více se zvýrazní její chuť. Je to jednoduché, zdravé a kapr chutná teď v době výlovů rybníků ještě lépe než na vánoce.