Tento moučník je třeba připravovat den předem, protože musí odležet!
Začínáme samozřejmě přípravou korpusu. Do nádoby šlehače si připravíme 3 -4 žloutky, krupicový a vanilkový cukr a olej a tyto suroviny našleháme. Potom přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně smícháváme s moukou a sněhem z bílků. Takto připravenou hmotu vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a urovnáme. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C. Po upečení vyjmeme a necháme zchladnout.
Zatím si připravíme punčový nálev. Vodu svaříme s cukrem a k tomu přidáme ostatní suroviny. Upečený korpus rozřízneme na 4 stejně velké díly. Spodní díl potřeme silněji džemem a položíme na něj druhý díl. Ten stejnoměrně po celé ploše pokapeme polovinou punčového nálevu. Přiložíme třetí díl a ten opět co nejvíce stejnoměrně pokapeme druhou polovinou punčového nálevu a navíc ještě potřeme džemem. Navrch přiložíme poslední čtvrtý díl, zatížíme prkénkem a necháme v chladu několik hodin (přes noc) odležet. Nutné!
Další ten si utřeme ledovou polevu. Suroviny třeme tak dlouho, až poleva zhoustne a trochu zbělí. Pokud má korpus nepravidelné strany, tak je podle potřeby seřízneme a polijeme ledovou polevou. Po jejím zaschnutí můžeme ještě ozdobit čokoládovou polevou. Před podáváním nakrájíme na řezy.
Poznámka:
Z uvedeného množství je polovina toho, co vidíte na fotografii.