Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čínská drůbeží polévka
(kal)
recept číslo: 329
cinskapol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1/2 slepice nebo kuřete
1 kostka drůbežího bujonu
1 sklenka dezertního kořeněného vína (Tesavela, Garonne)
1 pórek
1 mrkev
malá hrst sušených hub
5 lžic jemných nudlí
1 lžíce sojové omáčky
1 menší cibule
sůl
 

Postup

Slepici nebo kuře očistíme, omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, mírně osolíme, přidáme oloupanou a pokrájenou cibulku a vaříme doměkka. Jestliže jsme použili slepici, je rychlejší ji vařit v tlakovém hrnci. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a vývar přecedíme a doplníme na 1 litr vodou. Vložíme bujonovou kostku, na kolečka pokrájený pórek, nahrubo nastrouhanou mrkev a houby, které jsme předtím namočili ve vodě. Vaříme tak dlouho, až zelenina změnkne. Mezitím obereme maso z kostí a pokrájíme ho na větší kousky. Vhodíme do polévky, přidáme nudle, dezertní víno a ještě krátce povaříme. Dochutíme podle potřeby sojovou omáčkou. Podáváme horké.

Názory čtenárů

Vařím již několik let, je výborná.
Bartolotti dne 4.9.2012 15:52:46
Vařím iž několik let, je výborná.
Bartolotti dne 4.9.2012 15:51:47
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".