Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sýrové lasturky
(vde)
recept číslo: 3289
lasturky.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
250 g polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
125 g tuku (Hera)
1 žloutek
50 g uzeného sýra
15 g droždí
1/2 lžičky moučkového cukru
100 ml vlažného mléka

Potření a posypání:
1 bílek
špetka soli
50 g strouhaného sýra (eidam)
 

Postup

Do hrnku dáme trochu vlahého mléka, trochu mouky a lžičku cukru. Do toho rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Zatím si jemně nastrouháme uzený sýr do těsta a připravíme si do mísy všechny ostatní suroviny. Přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto - nejdříve nožem a potom rukama. Těsto necháme v teple (pod utěrkou asi hodinu)kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé části vytvoříme bochánek. Postupně každý bochánek na pomoučeném vále rozválíme hodně do tenka a snažíme se vytvořit co nejpravidelnější kruh. Těsto ořízneme rádýlkem podle kruhové šablony nebo třeba podle vhodné mísy. Kruh rozdělíme rádýlkem na 16 stejných výsečí, ze kterých potom rolujeme lasturky. Jsou poměrně malé, ale při pečení se nafouknou. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Lasturky potřeme rozšlehaným bílkem se solí a každou posypeme nastrouhaným sýrem.

Pečeme je v troubě při teplotě 180 až 200 st. C po dobu asi 15 minut. Jsou vhodné jako drobné slané chuťovky třeba k vínu.

Inspirace na www.sladkosti.net.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".