Syrové brambory nastrouháme, necháme chvíli odstát a odstraníme přebytečnou šťávu. Také uvařené brambory nastrouháme. K obojím bramborám přidáme mouku, vejce, osolíme a opepříme. Promícháme a těsto necháme chvíli odstát.
Zatím si nakrájíme čabajku na plátky o síle asi 2 mm a tvarůžky na menší kousky.
Rozehřátou pánev vytřeme olejem, nalijeme do ní část těsta a rozetřeme po celé ploše. Na povrch položíme několik plátků čabajky. Jakmile začnou okraje bramboráku zlátnout, otočíme ho a povrch poklademe částí tvarůžků. Pečeme až spodní strana zezlátne a sýr se rozpustí.
Na talíři bramborák posypeme pažitkou nebo pokrájenou natí z cibulky. Podáváme s pivem.
Poznámka: Netřeba připomínat, že toto jídlo ocení zejména muži.