Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Fazolová polévka*
(kal)
recept číslo: 324
fazolpol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g bílých fazolí
bobkový list
300 g uzeného masa
2 cibule
3 lžíce sádla
4 lžíce hladké mouky
2 lžíce sladké papriky
1/2 litru mléka
1/4 l zakysané smetany
4 stroužky česneku
ocet
cukr
sůl

 

Postup

Fazole namočíme přes noc do vody, potom přidáme bobkový list a uvaříme je do měkka. Nesolíme. Mezitím v tlakovém hrnci ovaříme uzené maso (bůček, krkovička), po chvíli vodu vylijeme, zalijeme maso čistou vodou, tlakový hrnec uzavřeme a uvaříme maso do měkka. Vařené fazole zalijeme vývarem z uzeného masa, zahustíme jíškou připravenou z rozehřátého sádla, pokrájené cibule a hladké mouky, do níž jsme ke konci smažení jíšky přidali papriku (část papriky může být i ostrá, pokud máte rádi ostřejší chuť polévky). Do polévky přidáme mléko a zakysanou smetanu a společně za občasného míchání vaříme asi půl hodiny. Dochutíme česnekem utřeným se solí, trochou octa. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme, přisladíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Polévku podáváme s chlebem nebo pečivem. Je to velmi vydatná polévka a nahradí večeři. Chutná výborně na horách, když se vrátíte z túry a je velmi dobrá i znovu ohřívaná.

?

Názory čtenárů


lubomir dne 30.1.2014 14:55:07
Velmi dobrá a větrná polévka.
karel dne 17.12.2013 12:07:07
Výborná, jen jsem ještě přidala majoránku...
Nika dne 27.6.2012 22:41:31
Vyborná, jen jsem vynechal mléko
Tomáš dne 29.5.2012 13:42:11
Když do toho přidáte ještě špek a nastrouhaný křen, nebo křenovou pastu, je to mňamka
Janinka dne 29.2.2012 17:00:04
Když do toho přidáte ještě špek a nastrouhaný křen, nebo křenovou pastu, je to mňamka
Janinka dne 29.2.2012 16:59:38
to je v podstatě klasika
jarda dne 19.1.2012 15:14:20
Fazolová polévka, jak ji vaříme u nás doma: http://recepty.jiribures.cz/polevky/fazolova-polevka/
Jiří Bureš dne 15.5.2011 14:54:39
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".