Začínáme rozpuštěním tuku, protože na přípravu těsta by se měl použít tuk vlahý. Mouku promícháme s práškem do pečiva. Vejce šleháme s cukrem, až se vytvoří hustá pěna. Potom pomalu přiléváme do vaječné hmoty vlahý tuk a mícháme. Nakonec přimícháme mouku s práškem a všechny ostatní suroviny. Sladidlo ze stévie je zcela přírodní, v tomto receptu nahrazuje 1/2 hrnku cukru. Pokud toto sladidlo nemáte nebo ho nechcete použít, tak dejte celý hrnek cukru.
Těsto nalijeme a rozprostřeme do formy na bábovku, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C. Trvá to asi 45 minut. Jakmile bábovka začne na povrchu zlátnout a mírně se na krajích odlepuje od formy, ozkoušíme špejlí, zda je dobře propočená i uvnitř. Po vyjmutí vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Na povrchu můžeme pocukrovat.