Do mísy si prosijeme hladkou mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme částí vlahého mlékem s trochou cukru. Necháme vzejít kvásek.
Potom postupně přidáme další suroviny (máslo musí být rozpuštěné a rovněž vlahé). Těsto pořádně vymícháme, mělo by být na povrchu hladké a leské. Teprve nakonec přidáme rozinky namočené v rumu a nasekané mandle a opět promícháme vařečkou. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi 1 hodinu.
Na vále těsto rozdělíme na polovinu a z každé vypracujeme bochánek. Přemístíme ho na plech vyložený papírem na pečení a necháme další hodinu kynout. Potom bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlovými plátky a pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. C asi 45 minut. Teplotu později snížíme asi na 160 st. C.
Poznámka:
Místo rozinek lze použít kandované ovoce.