Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Věnečky
(Bag)
recept číslo: 3113
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Odpalované těsto:
500 ml vody
130 g tuku Hera
300 g hladké mouky
6 vajec
špetka soli

Krém:
1 litr mléka
4 pudinkové prášky
1 máslo
1 vanilkový cukr
200 g moučkového cukru
rum

Citrónová poleva:
250 g moučkového cukru
1 lžíce citrónové šťávy
3-4 lžíce teplé vody
 

Postup

Příprava odpalovaného těsta:
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme tuk,špetku soli a vše uvedeme do varu. Pak vmícháme mouku a na mírném příkonu tepla vše mícháme vařečkou tak dlouho, až se těsto nelepí. Potom odstavíme a necháme trochu vychladnout.
Postupně vmícháme jedno vejce za druhým a dobře promícháváme. Lze na to použít i šlehač s metlami. Hotové těsto dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou doporučuj ten plátěný sáček, dá se normálně koupit) a stříkáme na vymazaný plech ve tvaru věnečků. Kdo si není jistý, může si tvar vyznačit na plechu formičkou. Já dělám spíše menší věnečkz, je jich pak více.
Troubu si předehřejeme na 180 až 200 st. C, vložíme do ní plech s věnečky a pečeme do růžova. Pozor, prvních 5 až 7 minut troubu neotvíráme, jinak věnečky klesnou a nebudou nadýchané! Vychladlé věnečky rozkrojíme vroubkovaným nožem a plníme krémem.

Na krém si nejprve uvaříme pudinkovou kaši, dobře provaříme a necháme vychladnout. Při vychládání stále mícháme, aby se nevytvořil škraloup. Potom postupně do pudinku vešleháme změklé máslo, vanilkový cukr a nakonec moučkový cukr a rum.

Naplněné věnečky poléváme buď citrónovou nebo čokoládovou polevou, také je stačí jen pocukrovat. Cukr na citrónovou polevu prosijeme, přidáme citrónovou šťávu a vodu a utřeme do hladka. Je-li poleva řídká, přidáme trochu cukru, je-li hustá, přidáme trochu vody.

Poznámka:
Příprava věnečků je trochu náročnější, proto je popsána s různými vychytávkami, které mohou hospodyňkám práci usnadnit. A pokud se na poprvé nepodaří úplně ideálně, nezoufejte. Vše chce nějakou praxi a zkušenost.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".