Postup
Kořenovou zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme nahrubo. Dáme si vařit osolenou vodu na kuře. Jakmile se vaří, vhodíme zeleninu a vložíme umyté kuře. Vaříme je tak dlouho, až je měkké, potom je vytáhneme z vody a necháme ho vychladnout. Stáhneme ho z kůže a rukama ho rozcupujeme na menší kousky, které tvoří základ salátu. (Kůži a kosti věnujeme svému či sousedovic psovi, vývar lze v kuchyni také použít např. jako základ polévky). Uděláme si zálivku ze sojové omáčky, vody, octa, cukru a zázvoru. Výborné je, když máme k dispozici čerstvý zázvor (je zdravý) a kousek ho nastrouháme. Lze ale také použít mletý zázvor. Zálivkou zalijeme kuřecí maso a zamícháme. Potom si nakrájím cibuli na kolečka (výborná je červená cibule, ale zase nemusí být!), pórek na kolečka. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. Nakrájenou zeleninu promícháme s masem, zakapeme ostrým olejem a necháme do druhého dne uležet v chladu (nejlépe přikryté folií). Podáváme s bílým pečive a taktéž bílým vínem...
?