Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Škvarkové rohlíky
(cas)
recept číslo: 3100
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g polohrubé mouky
350 ml světlého piva
120 g rozdrcených škvarků
6 lžic rozpuštěného sádla
40 g droždí
1 žloutek
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru

Na potření a posypání:
1 vejce
kmín
 

Postup

Asi ve 100 ml připraveného piva rozmícháme rozdrobené droždí, cukr a dvě lžíce mouky. Kvásek necháme v teplé místnosti vzejít. Rozdrtíme si škvarky (můžeme je i na hrubo rozemlet), měly by z nich být drobné kousky, aby byly v pečivu cítit.Rozpustíme si také sádlo a necháme ho zchladnout.

Mouku nasypeme do mísy, přidáme sůl, kvásek, zbylé pivo, žloutek, rozpuštěné sádlo a škvarky. Vypracujeme hladké tužší těsto, mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme těsto kynout dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na pomoučeném vále na obdélník silný asi 3 mm. Obdélník nařežeme na trojúhelníky široké na spodní straně 12 cm a vysoké asi 16 cm. Trojúhelníků by mělo být celkem 8. Každý trojúhelník stočíme od spodní hrany směrem ke špičce a jemně prohněteme, aby se rohlík nerobaloval. Rohlíky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a zakroutíme je. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a upečeme do zlatova.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".