Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát. První polovinu přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, propácháme vidličkou, posypeme strouhankou a pokryjeme více než polovinou hrubě nastrouhaných jablek. Jablka posypeme rozinkami namočenými v rumu.
Takto obložený první plát zakryjeme druhým plátem. Okraje obou plátů k sobě přitiskneme a mírně zdvihneme.
Pudinkový prášek rozmícháme v mléce a smícháme s tvarohem. Vejce utřeme s cukrem a také zamícháme do tvarohu. Nakonec lehce vmícháme zbylá nastrouhaná jablka. Tvarohovou směs nalijeme na povrch koláče, vložíme do trouby a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C do zlatova.
Upečený koláč necháme vychladnout, teprve potom nakrájíme. Ozdobit ho můžeme kouskem sezónního ovoce.
Poznámka:
Lépe než na plechu se nám bude tento koláč dělat ve formě vhodné velikosti. Pláty si vyválíme tak, aby odpovídaly svým tvarem a velikostí dnu formy.