Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Gnocchi se špenátovou omáčkou
(Bag)
recept číslo: 3085
gnocchi.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 balíček gnocchi
2 ks kuřecí prsa
1 mražený špenát
2 trojúhelniky taveného sýra
4 stroužky česneku
200 ml smetany
sůl
mletý pepř
olej
 

Postup

Zmražený špenát si vyjmeme z mrazáku hodinku před přípravou a necháme ho povolit. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso. Poté přidáme prolisovaný česnek, špenát, tavený sýr a zalijeme smetanou. Chvilku povaříme. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zlehka zaprášit moukou a pak samozřejme ještě povaříme alespoň 10 minut.
Nakonec přidáme uvařené gnocchi, promícháme a můžeme podávat.

Poznámka:
Smetanu lze použít tu na vaření (je méně tučná) nebo i tu na šlehání. Místo zmraženého špenátu lze samozřejmě použít čerstvý, pokud jej máme k dispozici. Gnocchi jsou vlasně noky, malé knedlíčky z brambor, mouky a dalších surovin. Lze je koupit hotové (zmražené), ale samozřejmě si je můžete udělat i doma.

Názory čtenárů

dobry vecer,misto taveneho syra zkuste dat kousek nivy i to je dobrota.
Lenka dne 29.12.2012 16:27:36
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".