Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jablečné čatní
(cas)
recept číslo: 3082
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g nakyslých jablek
1 červená cibule
60 g hnědého cukru
60 g rozinek
50 ml vinného octa
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
1/2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky drceného černého pepře
3 hřebíčky
 

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme stopek a jádřinců a nakrájíme je na kostičky. Vložíme je do kastrolu se silným dnem. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou červenou cibuli, vinný ocet, promícháme a podusíme pod pokličkou asi 15 minut (jablka by se neměla rozvařit). Potom přidáme rozinky, hnědý cukr, nastrouhaný zázvor, citrónovou kůru, nové koření, mletý pepř a hřebíčky, důkladně promícháme a znovu dusíme pod pokličkou dalších 35 minut.
Hotové čatní, ještě horké naplníme do čistých skleniček, uzavřeme je a po vychladnutí uložíme v chladničce.
Poznámka:
Čatní se používá jako příloha k masům. V chladničce vydrží asi 2 týdny.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".