Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Slovenské šulance
(Bag)
recept číslo: 3075
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

450 g uvařených brambor
150 g hrubé mouky
máslo
mletý mák
200 g povidel
100 ml smetany ke šlehání
 

Postup

Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim hrubou mouku a vypracujeme těsto. To rozdělíme na 6 částí a moukou posypaném vále tvoříme z každé části váleček silný asi jako prst. Válečky potom nakrájíme na malé kousky (šulance).
Do hrnce si dáme vařit osolenou vodu a když se vaří, šulance do ní nasypeme. Vaříme asi 3 minuty, když vyplavou na povrch, jsou uvařené.
Šulance na talíři polijeme rozpušteným máslem, posypeme mletým mákem a polijeme povidlovou omáčkou, kterou připravíme tak, že povidla rozvaříme ve smetaně.

Šulance můžeme podávat také posypané nastrouhaným tvarohem nebo kakaem. Dají se jíst i na slano - třeba polévané sýrovou omáčkou a posypané koprem. Je to jednoduché jídlo, které se vyskytuje v mnoha obměnách.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".