Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hrachová kaše
(Bag)
recept číslo: 3072
hrakas.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g zeleného hrachu
2 cibule
40 g sádla
25 g hladké mouky
3 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
klobásky nebo špekáčky
vejce
 

Postup

Hrách přebereme, dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Necháme ho namočený přes noc. Druhý den hrách uvaříme do měkka a osolíme. Uvařený hrách částečně zcedíme a potom rozmixujeme ponorným mixérem na kaši.

Cibuli oloupeme, pokrájíme a na rozpáleném sádle orestujeme do zlatova. Asi polovinu dáme stranou na přelití kaše. Do druhé části orestované cibule přidáme mouku a připravíme jíšku. Přidáme ji do hrachové kaše, kterou ještě asi 10 minut povaříme. Nakonec kaši dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a mletým pepřem. Kaši přelijeme při servírování orestovanou cibulkou se sádlem.

Ke hrachové kaši můžeme podávat opečenou klobásu (nařízneme na ni mřížku a opečeme ji na pánvi). Na pánvi můžeme také připravit volské oko, další přílohou ke hrachové kaši může být třeba plátek uzeného.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".