Hořkou čokoládu nastrouháme, přidáme lžíci vody na zvlhčení a necháme v troubě (normální nebo mikrovlnné) změknout. Potom rozhřátou čokoládu utřeme s máslem, šesti žloutky a s cukrem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně ho přimícháme na závěr společně s moukou. Dortovou formu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou, připravené těsto do ní nalijeme a urovnáme tak, aby u krajů bylo těsta spíše více než uprostřed. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Protože podle barvy těžko poznáme, zda je korpus upečený, sledujeme, zda se začíná oddělovat od okrajů a případně použijeme špejli. Vychladlý korpus rozřízneme a bohatě potřeme pikantní marmeládou (u nás je oblíbená rybízová). Celý dort polijeme čokoládovou polevou (stačí koupená). Polevu stejnoměrně rozetřeme tak, aby se dostala i na svislé okraje dortu. Po jejím ztuhnutí ozdobíme dort šlehačkou a ovocem (čerstvým nebo kompotovaným). Hezké jsou například višně nebo jahody, lze ale použít i dílky mandarinky nebo kousky kiwi.
?