Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečený karamelový ananas
(Bag)
recept číslo: 3049
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 velký zralý ananas
80 g másla
100 g cukru
150 ml ananasového džusu
250 g kysané smetany
čerstvá máta
 

Postup

Na pánvi rozpustíme cukr, je lepší ho nemíchat, jen s ním pohybovat, než se zahřeje. Když začne cukr karamelizovat, přidáme máslo. Jakmile se rozpustí,
přilijeme džus. Vše divoce bublá, necháme jen na mírném příkonu tepla a odvaříme na zahoustlou karamelovou omáčku.
Ananas oloupeme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka. Ta opečeme na suché pánvi do zlatova. Na talíři ještě horká kolečka ananasu přelijeme karamelovou omáčkou a ozdobíme smetanou s nasekanou mátou.
Tento karamelový ananas lze také kombinovat se zmrzlinou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".