Uzené maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle a také kyselé okurky nastrouháme. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme maso, okurky, jablka a kečup a krátce podusíme. Nakonec osolíme a opepříme. Necháme trochu zchladnout. Zatím si na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na tenký plát. Rádýlkem (ale i nožem) jej rozkrájíme na čtverce o straně asi 10 cm. Na každý čtverem dáme lžičku náplně, přeložíme jej tak, aby vznikl trojúhelník a okraje dobře přimáčkneme. Přeneseme na plech (ten nemusí být vytřený, ale je docela dobré jej vyložit papírem na pečení), každý trojhránek potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Nejlepší jsou ještě vlahé, takže pokud můžeme, připravujeme je těsně před podáváním.