Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Lívance se žahourem
(Bag)
recept číslo: 3019
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Na lívance:
1 l mléka
600 g polohrubé mouky /> 2 lžíce cukru
1 kostka droždi
2 vejce
špetka soli
2 lžíce rozehřátého másla

Žahour:
500 g borůvek
100 ml vody
50 g moučkového cukru
kousek másla
mletá skořice
200 ml smetany
1 lžička Solamylu
 

Postup

Z několika lžic vlahého mléka, trochu cukru a trochu mouky a rozdrobeného droždí umícháme kvásek a necháme ho v teple vzejít.
Potom přidáme všechny ostatní suroviny, vymícháme těsto a necháme asi 30 minut kynout. Lívanečník vymažeme olejem a smažíme na něm lívance z obou stran do červena.

Příprava žahouru:
Borůvky nasypeme do hrnce, přidáme vodu a máslo a asi 5 minut povaříme. Do směsi přidáme cukr, skořici a vmícháme smetanu se Solamylem. Vaříme dokud omáčka nezhoustne.

Lívance servírujeme se žahourem, zdobíme kopečkem zakysané smetany.

Poznámka:
Tato pochoutka je vhodná pro malé mlsouny.

Názory čtenárů

chtela jsem dodat mouku te je 600g polohrube na litr mleka.
Lenka dne 15.7.2012 14:28:36
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".