Velký plech dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Rozložíme je stejnoměrně na celý plech. V misce utřeme změklý tuk s cukrem (trochu cukru dáme stranou) a do tuku s cukrem zamícháme žloutky. Do odvážené mouky přimícháme prášek do pečiva. Bílky dobře ušleháme a na závěr do sněhu přidáme odložený cukru. Do žloutkové směsi potom střídavě přidáváme mouku a mléko, nakonec lehce zamícháme sníh s cukrem. Takto připravené těsto nalijeme na jablka, rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě. Prochladlý koláč polijeme polevou. Po jejím ztuhnutí krájíme na řezy.
Polevu připravujeme ve vodní lázni tj. v kastrolku, který nahříváme vodou, nikoliv přímo tepelným zdrojem. Nejdříve necháme rozpustit tuk, potom přidáme ostatní přísady a mícháme, až je směs hladká a houstne. Ještě chvíli třeme, potom nalijeme na koláč a rovnoměrně rozprostřeme.
?