Navrch moučníku se dává pařížská šlehačka. Tu je třeba si připravit den předem. Do kastrolku si dáme smetanu ke šlehání (tedy 30 i více procentní) a yahříváme. Přidáme dvě lžíce cukru a 4 lžíce kakaa. Mícháme. Jakmile se začne vařit, odstavíme. Necháme pomalu zchladnout, teprve potom dáme do ledničky a necháme tam přes noc. Před natřením na moučníku vyšleháme.
Příprava těsta:
Celá vejce ušleháme s cukrem (vhodný je jemný krupicový). Přidáme olej, mléko, kakao a promícháme. Prášek do pečiva smícháme s moukou, přilijeme tekutou složku, lehce společně promícháme. Nalijeme do formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Můžeme zvolit větší dortovou formu, nebo menší plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Po zchladnutí potřeme pařížskou šlehačkou a posypeme tyčinkou Margot nastrouhanou na okurkovém struhadle. Krájíme na řezy.