Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zabijačkový chléb
(vde)
recept číslo: 2887
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 jitrnice
1 malá cibule
1 stroužek česněku
2 krajíčky chleba
čerstvě nastrouhaný křen
olej
 

Postup

Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na oleji. Z jitrnice stáhneme střívko a přidáme ji k cibulce. Dobře ji s cibulkou promícháme a prohřejeme.

Obvyklým způsobem si připravíme topinky (já opékám krajíčky chleba nasucho na pánvi) a potřeme je rozkrojeným stroužkem česneku po obou stranách. Na topinku navršíme masovou směs, posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme.

Poznámka:
Nejvhodnější doba pro přípravu tohoto jídla je zima. Jednak jsou jitrničky (stejně lze použít i jelítka), jednak je to dost vydatné jídlo, takže ho uvítají hlavně muži třeba večer po lyžovačce.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".