Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pekáček s kysaným zelím
(cas)
recept číslo: 2852
zelpeka.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg menších brambor
500 g kysaného zelí
400 g vařeného uzeného masa
400 ml smetany ke šlehání
sůl
drcený kmín
 

Postup

Oloupané brambory povaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na plátky. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Ze zelí vymačkáme vodu a také ho pokrájíme. Pekáček či zapékací misku vytřeme tukem, na dno poklademe plátky brambor, posypeme kostičkami uzeného a poklademe pokrájeným zelím. Vrchní vrstvu tvoří opět plátky brambor. Vše zalijeme osolenou a okmínovanou smetanou, vložíme do trouby vyhřáté na 180 st.C a zapékáme asi 20 minut, až kraje plátků brambor začnou červenat.
Poznámka: Jednoduché, levné jídlo, vhodné i k večeři.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".