Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pikantní rýže
(vde)
recept číslo: 2848
pikaryz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g rýže (jasmínové, tří barev)
500 g kuřecího masa
1 konzerva sekaných rajčat s nálevem
2 větší cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
2 malé chilli papričky
3 stroužky česneku
olej
čerstvá citrónová bazalka (nebo oregano)
 

Postup

Nejdříve si uvaříme rýži, můžeme ji mít dokonce uvařenou předem a vychladlou, protože se v pokrmu znovu prohřeje. Doporučuji použít jasmínovou rýži, mám vyzkoušenou i rýži tří barev.

Oloupeme si cibuli a česnek a obojí pokrájíme. Cibuli na kostičky, česnek na plátky. Z chilli papriček odstraníme jadérka a pokrájíme je na proužky. Kuřecí maso pokrájíme na středně velké kousky.
Na větší pánvi rozpálíme olej. Vsypeme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričky a vše orestujeme. Pak přidáme kuřecí maso a opečeme ho do zlatova. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme rajčatovou konzervu i s nálevem, promícháme a chvilku společně podusíme. Rýži přidáváme až do hotového pokrmu a necháme společně prohřát.
Na talíři posypeme buď lístky citrónové bazalky (je proti běžné bazalce velmi jemná) nebo oregana.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".