Všechny suroviny kromě kakaa smícháme v míse na hladké těsto. Formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou, troubu předehřejeme na 180 st. C.
Větší část těst nalijeme do formy. Do zbývající části těsta zamícháme kakao a tmavé těsto rozdělíme po lžících na povrch světlého těsta. Vidličkou nebo špejlí lehce a krouživým pohybem kakaové těsto projedeme, aby vznikla na řezu bábovky hezká kresba.
Vložíme do trouby a pomalu pečeme asi 40 minut. Ke konci pečení ozkoušíme vpíchnutím špejle, zda je bábovka již hotová. Po vyjmutí z trouby vyklopíme na mřížku. Pokud by se jí nechtělo ven, pokryjeme formu zvenku mokrou utěrkou a chvíli počkáme.
Vychladlou bábovku poprášíme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.
Poznámka:
Příprava těsta je velmi rychlá a také oceníte to, že nenašpiníte moc nádobí. A jestli přemýšlíte nad velikostí hrnku, který je třeba použít, vyjděte z velikosti bábovkové formy. Pokud máte větší formu, můžete použít běžný hrnek o objemu 250 ml. Jinak spíše menší hrnek o objemu 200 ml. Rozpočet je závislý na poměrech surovin, nikoliv na velikosti použitého hrnku.