Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sušené jeřabiny
(vde)
recept číslo: 2821
jerabiny.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Jedlé jeřabiny
cukr
 

Postup

Z jeřabin odstraníme stopky, opláchneme je a povaříme asi 20 minu ve vodě. Odcedíme vodu, jeřabiny rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a poprášíme cukrem. Ne příliš, neměla by vzniknout jednolitá cukrová vrstva, jeřabiny by se měly pouze prosladit. Necháme je takto přes noc.
Následující den je sušíme - buď v sušičce na ovoce (s tou ale nemám zkušenosti) nebo v troubě při teplotě 50 až 70 st. C a zapnutém větráčku. Sušení trvá relativně dlouhou, sušila jsem je asi 3 odpoledne a nakonec dosoušela na sluníčku.
Hotové uložíme do sklenic se šroubovacím víčkem. Používáme do moučníků místo rozinek, ke svíčkové místo brusinek nebo do ovocných čajů.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".