Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přimícháme žloutky. Potom přidáme vlahé mléko, likér, lžičku nastrouhané citrónové kůry a obojí mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme. Nakonec lehce zamícháme tuhý sníh z bílků. Část těsta oddělíme a promícháme s kakaem.
Formu na věnec vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Střídavě do ní vkládáme světlé a kakaové těsto. Lžící těsto ve formě urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pomalu pečeme.
Upečený věnec vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.
V mikrovlnce (nebo nad horkou párou) necháme rozpustit tuk a čokoládu, promícháme. Čokoládovou polevu natřeme štětcem na povrch věnce a hned posypeme hustě mandlovými lupínky.
Praktické poznámky:
Místo věnce můžete použít větší formu na bábovku.
Místo likéru Amaretto lze použít i náš tuzemák.