Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bezva pizza
(Mot)
recept číslo: 2763
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
1 kg polohrubé mouky
20 g droždí
1 lžička cukru
1/2 lžičky soli
vlažná voda
0,4 cl olivového oleje

Sugo:
240 g drcených rajčat (plechovka)
4 lžíce kečupu
2 lžíce oregana
2 lžíce majoránky
1 lžička mleté papriky
1/4 lžičky drceného chilli
1 lžička cukru
 

Postup

Do půllitru rozdrobíme polovinu kostičky droždí, dáme malou lžičku cukru, půl lžičky soli a dolejeme vlažnou vodou. vše zamícháme.
Do misky nasypeme 3/4 kg polohrubé mouky a zalijeme, postupně dosypáváme mouku aby se nám vytvořilo tuhé těsto které se nelepí na misku. Vychází to asi kolem 1kg mouky. těsto důkladně vypracujeme rukama. až je těsto hotové uděláme do něj důlek a vlijeme do důlku asi 0,4cl oivovového oleje a znovu těsto vypracujeme ( pokud to s olejem přeženete tak bude těsto hodně křehké). tak a těsto je hotové.

SUGO
do misky vlijeme věší 240g plechovku drcených rajčat, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce oregana, 2 lžíce majoránky, malou lžičku mleté papriky, čtvrt malé lžičky drceného chilli a jednu malou lžičku cukru. celé to promícháme a necháme alespoň půl hodiny uležet.

Z těsta uděláme 8 stejně velikých dílů. Z každého vyválíme kuličku. Každou kuličku rozplácneme a vyválíme co nejtenčí plátek těsta. Mělo by to jít dobře, těsto je pevné a pružné. Těsto si dáme na pečící papír, potřeme sugem a klademe ingredience dle chuti. Jé dávám klasiku. na sugo nastrouhám eidam natrhám kousky šunky a pokladu tenké plátky žampionů. Veškeré ingredience musí být velmi tenké protože se pizza peče jen krátkou dobu.

Pečení:
Do trouby vložíme prázdný plech a rozehřejeme si troubu na maximum. čím více je trouba rozehřátá tím lépe. Postupně vkládáme pizzu s pečícím papírem na rozehřátý plech a pizzu vytahujeme až nám zhnědnou okraje těsta (7-10min)

Sugo je z italštiny, přeloženo znamená šťávu či omáčku.
Recept mi zaslal p. Motyka. Zatím ho nemám odzkoušený

Názory čtenárů

Omlouvám se, špatně jsem opsala množství oleje. V receptu je uvedeno 0,4 cl. Takže prosím pozor, to je velký rozdíl. V receptu to opravím až dodatečně.
česká hospodyňka dne 24.1.2011 07:54:01
Není toho oleje nějak moc 400ml???
olej dne 24.1.2011 07:04:10
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".