Rozpočet je pro dortovou formu o průměru 24 cm.
Čokoládu do těsta rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Necháme trochu zchladnout, ale nesmí tuhnout. Ze změklého másla, špetky soli a moučkového cukru ušleháme krém. Jakmile je hladký, začneme do něj postupně přidávat žloutky z 5 vajec a rozpuštěnou čokoládu.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Smícháme mouku, prášek do pečiva, nastrouhané mandle a kakaový prášek a vmícháme je spolu s ušlehanými bílky do krému. Tuto hmotu nalijeme do dortové formy, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 st. C asi 40 minut. Před ukončením pečení vpíchneme doprostřed korpusu špejli (a zase vytáhneme). Pokud je suchá, je dortový korpus upečený. Vyjmeme jej z trouby, necháme zchladnout a asi 8 hodin (nebo přes noc) odpočinout.
Na krém šleháme v horké lázni cukr, vanilinový cukr, žloutky, škrob a mléko. Za stálého míchání ho necháme vychladnout. V horké lázni (nebo v mikrovlnce) rozehřejeme čokoládovou polevu (nebo čokoládu na vaření) a necháme trochu zchladnout. Změklé máslo utřeme do pěny a postupně do něj přidáváme vaječný krém a čokoládovou polevu.
Piškotový korpus rozřízneme na tři pláty. Spodní a prostření plát potřeme vždy třetinou krému a spojíme je. Vršek a okraje dortu potřeme zbylým kréme a povrch ozdobíme čokoládovými hoblinami. Můžeme vyzkoušet i další variantu - korpus rozřízneme pouze na poloviny, spodní plát pokapeme rumeme, potřeme čokoládovým krémem a na něj poklademe podélně na půlky rozkrojené banány a vše potřeme další vrstvou krému. Přikryjeme druhou polovinou korpusu a zbytkem krému potřeme povrch a okraje dortu. Ozdobíme opět čokoládovými hoblinami.
Poznámka:
Nezapomeňte si korpus upéct s dostatečným časovým předstihem, aby mohl trochu odležet.