Popis přípravy těsta je upraven pro domácí pekárnu. Začínáme tím, že do nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přidáme obě mouky, sušené droždí, sůl, cukr a trochu mletého pepře. Zvolíme program na přípravu kynutého těsta. Mezitím si jemně nastrouháme sýr, asi čtvrtinu dáme stranou na posypání housek a zbývající množství přisypeme k těstu při posledním hnětení. Vykynuté těsto vyjmeme na pomoučený vál a dobře prohněteme. Z těsta vytvoříme asi 10 kousků, vytvarujeme do tvaru bulek, předáme na plech vyložený papírem na pečení , zakryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny kynout.
Žloutek rozmícháme se lžící vody a bulky s ním potřeme. Každou posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do trouby předehřáté asi na 180 st. C a pečeme do zlatova.
Poznámka: Nejlepší jsou vlahé, čerstvé. Můžeme je namazat třeba máslem.