Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Celerová pomazánka se sardelovou pastou
(vde)
recept číslo: 2706
pocelspa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1/2 středně velkého celeru
1 mrkev
200 g žervé
sůl
citrónová šťáva
1/2 lžičky cukru
meltý pepř
1-2 lžičky sardelové pasty
2 lžíce majonézy
ořechy na ozdobení
 

Postup

Půlku celeru očistíme, rozdělíme ještě na půlku a dáme vařit do osolené a okyselené vody na 10 minut. Potom vyjmeme a necháme vychladnout. Zatím si očistíme mrkev a připravíme další suroviny.
Uvařený celer i syrovou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Pokapeme citrónovou šťávou a posypeme čerstvě mletým pepřem. Žervé utřeme s cukrem, sardelovou pastou, solí a majonézou. Obojí lehce promícháme a necháme v chladnu trochu odležet. Mažeme na celozrnné pečivo, zdobíme kousky vlašských ořechů.
Poznámka:
Sardelovou pastu nevynecháváme, dodává této pomazánce tu správnou chuť.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".