Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bedly na víně
(vde)
recept číslo: 2700
bedlav.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg bedel
100 ml bílého vína
10 lžic oleje
50 g anglické slaniny
šťáva z půlky citronu
mletý pepř
sůl
máslo
 

Postup

Hlavičky bedel osmahneme, rozkrojíme na poloviny a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Bedly při smažení spotřebují hodně oleje, takže se nedivte uvedenému množstí. Osmažené hlavičky hub zarovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly pěkně osolíme a opepříme.
Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme bílým vínem a podusíme. Tuto směs ochucenou ještě citronovou šťávou přelijeme přes hlavičky bedel naskládané v zapékací misce a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
Podáváme třeba s bramborovou kaší.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".