Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Letní spatzle
(vde)
recept číslo: 2674
spatzle.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g spatzlí
2 kousky kuřecích prsou
1 malá cuketa
3 stroužky česneku
3 chilli papričky
1 rajče
sůl
mletý pepř
olivový olej
 

Postup

Nejdříve si dáme uvařit spatzle do osolené vody. Použila jsem kupované, ale existují recepty i na vlastní výrobu spatzlí. Doba vaření je podle návodu na obalu. Hotové zcedíme.
Kuřecí prsa si nakrájíme na tenké proužky, cuketu na tenké asi 5 cm dlouhé hranolky. Česnek oloupeme a rozmačkáme, z chilli papriček odstraníme stopku a vyškrábneme jadérka a nakrájíme je na kousky. Počet stroužků česneku a chilli papriček berte s rezervou a vyzkoušejte si, co vám bude chutnat. Z rajčete odstraníme vnitřní jadérka a tekutinu, zbytek nakrájíme na malé kostičky. Přidává se hlavně kvůli barvě.
Na pánvi rozpálíme asi 2 lžíce olivového oleje, v něm orestujeme krátce česnek a chilli papričky. Jakmile česnek začne měnit barvu, přidáme maso a opékáme ho, až zbělí. Potom ho vyjmeme z pánve, dáme opět dvě lžíce olivového oleje a jakmile se rozpálí, opečeme cuketové hranolky. Měly by částečně zezlátnout. Potom k nim přidáme nakrájené rajče, opečené maso, osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem, promícháme a společně prohřejeme. Nakonec zamícháme uvařené spatzle.
Můžeme podávat teplé, ale i studené (obdoba těstovinového salátu).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".