Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Těstoviny s kuřecím masem a bazalkou
(kni)
recept číslo: 2671
tekupa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g kuřecích prsou
400 g těstovin (penne, tortelini)
250 ml smetany ke šlehání
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml bílého vína
olivový olej
bazalka (čerstvá nebo sušená)
sůl
mletý pepř
100 g strouhaného parmezánu
 

Postup

Začínáme tím, že si dáme vařit potřebné množství osolené vody na těstoviny. Potom si připravíme všechny suroviny, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky. Na rozpáleném malém množství olivového oleje orestujeme cibuli, přidáme maso, česnek na plátky, osolíme a opepříme. Po chvíli podlijeme bílým vínem a asi 10 minut dusíme. Potom přidáme smetanu, do které jsme vmíchali sušenou (asi 1/2 lžičky) nebo čerstvou nasekanou bazalku (asi 1 lžíce). Společně ještě asi 5 minut dusíme. Odstavíme ze zdroje tepla.

Hotové těstoviny zcedíme, na talíři je přelijeme omáčkou s masem a hustě posypeme strouhaným parmezánem. Ozdobíme snítkou bazalky.

Poznámka: Chuťově překvapivě dobré, možná i závislé na použitém víně. Tentokrát jsem použila rulandské šedé.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".