Do poloviny vlahého mléka přidáme lžičku cukru, dvě lžíce mouky, rozdrobíme 20 g droždí (1/2 kostky), promícháme a necháme v teplé místnosti vykynout. Zatím si prosijeme mouku, přidáme sůl a olivový olej. Kvásek nalijeme k mouce a zpracujeme vařečkou v hladké a lesklé těsto. Těsto vypracujeme opravdu dobře, nemělo by se lepit na mísu ani na vařečku. Potom ho přikryjeme utěrkou a necháme v teplé místnosti vykykout, až zdvojnásobí svůj objem.
Zatím si můžeme připravit svou oblíbenou náplň na pizzu. U nás to jsou plátky uzeniny nebo slaniny, tenké plátky rajčat, proužky papriky, lístky bazalky a navrch nastouhaný sýr.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, z každé vytvarujeme bochánek a ten rozválíme na kulatou co nejtenčí placku. Tu buď dáme do formy na pizzu, nebo stačí i na plech vyložený papírem na pečení. Poklademe náplní a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Z uvedeného množství jsou dvě středně velké kulaté pizzy.
Volně podle knížky s Čirinou na cestách