Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pizza z kynutého těsta
recept číslo: 2665
pizzac.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g hladké mouky
20 g droždí
200 ml mléka
1 lžička cukru
1/2 lžičky soli
2 lžíce olivového oleje
 

Postup

Do poloviny vlahého mléka přidáme lžičku cukru, dvě lžíce mouky, rozdrobíme 20 g droždí (1/2 kostky), promícháme a necháme v teplé místnosti vykynout. Zatím si prosijeme mouku, přidáme sůl a olivový olej. Kvásek nalijeme k mouce a zpracujeme vařečkou v hladké a lesklé těsto. Těsto vypracujeme opravdu dobře, nemělo by se lepit na mísu ani na vařečku. Potom ho přikryjeme utěrkou a necháme v teplé místnosti vykykout, až zdvojnásobí svůj objem.
Zatím si můžeme připravit svou oblíbenou náplň na pizzu. U nás to jsou plátky uzeniny nebo slaniny, tenké plátky rajčat, proužky papriky, lístky bazalky a navrch nastouhaný sýr.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, z každé vytvarujeme bochánek a ten rozválíme na kulatou co nejtenčí placku. Tu buď dáme do formy na pizzu, nebo stačí i na plech vyložený papírem na pečení. Poklademe náplní a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Z uvedeného množství jsou dvě středně velké kulaté pizzy.
Volně podle knížky s Čirinou na cestách

Názory čtenárů

Výborné těsto, dá se krásně rozválet na rozměr plechu a udělat pizzu obloženou dle libosti. Těsto je tenké, lehce křupe.
Ivana dne 4.1.2016 18:32:25
Ještě jsem zapomněla na koření. Lze posypat bazalkou, oreganem nebo třeba i majoránkou, a to dost. Můžete použít klidně i sušenou.
Česká hospodyňka dne 28.6.2010 07:15:47
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".