Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Buchty ze špaldové mouky
(vde)
recept číslo: 2650
buspald.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g špaldové mouky
300 g hladké mouky
30 g droždí
2 žloutky
80 g másla
60 g přírodního cukru
300 ml mléka
sůl

Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
50 g sušených brusinek

máslo na potření
 

Postup

Postupujeme prakticky stejně jako u klasických kynutých buchet. Liší se pouze množství přidávaných tekutin, špaldová mouka více "pije".
Začínáme přípravou kvásku - droždí rozdrobíme do vlahého mléka se lžičkou cukru a necháme vzejít. Máslo rozpustíme a necháme zchladnou. Promícháme si obě mouky, cukr a špetku soli, přidáme žloutky, máslo a zbývající mléko a těsto vypracujeme do hladka. Buď vařečkou nebo v hnětači. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
Poté těsto rozdělíme na 24 stejně velkých dílků, z každého uválíme kuličku, roztáhneme ji na placku, přidáme lžičku tvarohové náplně, pár sušených brusinek, uzavřeme a zakulatíme. Naplněné buchty necháme ještě chvíli kynout. Zatím si v pekáči rozpustíme máslo, vyjmeme z trouby, necháme ochladit a postupně do něj vkládáme jednu buchtu za druhou. Každou potřeme máslem i po stranách, aby se neslepily. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Hotové můžeme pocukrovat. Nejlepší jsou ještě vlahé.
Poznámky:
Buchty podle tohoto receptu jsou trochu tmavší barvy (špaldová mouka, přírodní cukr), ale chuťově výborné. Místo mléka můžeme použít i sladkou smetanu, v tomto případě použijeme 40 g droždí.

Názory čtenárů

Děkuji za radu.
tralala dne 14.5.2010 21:26:28
Děkuji za radu.
tralala dne 14.5.2010 21:10:37
Já mám koupený přírodní cukr jemný - asi jako vanilkový cukr. Nebylo nutné ho mlít.
vde dne 14.5.2010 11:54:25
Vypadají překrásně.Já snad zakoupím špaldovou mouku a přírodní cukr. Nikdy jsem ze špaldové mouky nic nepekla.Vlastně z přírodního cukru taky ne :-).Jen náplň zvolím asi jinou, máme radši povidla, nebo tak něco...Přírodní cukr asi namelu na jemno(nebo ne?).
tralala dne 13.5.2010 21:44:22
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".