Slaninu nakrájíme na širší proužky a orestujeme na lžíci olivového oleje do křupava. Dáme stranou. Na stejné (hlubší) pánvi zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hrubě rozdrcenou chilli papričku bez semínek (kdo má rád ostřejší, může dát i dvě) a cayenský pepř. Potom přidáme hrubě nasekaná rajčata, která jsme předtím spařili v horké vodě a oloupali. Pokud nemáme dost vyzrálá rajčata, můžeme použít i konzervovaná sekaná rajčata. Osolíme, lehce promícháme, vrátíme slaninu a na mírném příkonu zvolna dusíme až do zhoustnutí rajčatové omáčky.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu tzv. al dente. Na talíře na ně navršíme omáčku a posypeme parmazánem.
Poznámka:
Nešidit a nenahrazovat suroviny. Uvedený rozpočet je pro dvě osoby.