Vepřovou plec necháme v celku, osolíme a opepříme. V kastrolu na jedné lžíci sádla zpěníme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek, promícháme a vložíme maso, které rychle necháme zatáhnout po všech stranách. Potom ho podlijeme trochu pivem, přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby.
Mezitím si očistíme mrkev a celer a nakrájíme na tenké plátky. Asi po půl hodině přidáme zeleninu k masu a je-li třeba, podlijeme opět trochu pivem a pečeme dá1.
Když je maso téměř měkké, přidáme nastrouhaný chléb a dolijeme zbytek piva. Posledních 10 minut pečeme bez pokličky a poléváme maso omáčkou, aby mělo pěknou kůrčičku. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a podle potřeby dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou zázvoru. Plátky masa na talíři přelijeme omáčkou, vhodnou přílohou jsou chlupaté knedlíky.