Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Škubánky
(cas)
recept číslo: 2608
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg brambor
180 g hrubé mouky
sůl
mletý mák a moučkový cukr na posypání
máslo nebo sádlo na polití
 

Postup

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu slijeme zvlášť do hrnce, brambory rozšťoucháme a obrácenou vařečkou do nich uděláme několik děr. Do nich nasypeme mouku a přilijeme zpět asi polovinu odcezené vody z brambor. Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme asi 15 minut tzv. propařit.
Potom brambory s moukou dohladka vymícháme a lžící namočenou v rozehřátém tuku z těsta vykrajujeme škubánky a klademe na talíř.
Můžeme je upravit na sladko - posypeme mletým mákem a cukrem a polijeme rozpuštěným tukem. Místo máku lze použít i nastouhaný tvaroh. To je česká klasika.
Škubánky lze také podávat k některým omáčkám, nebo opéct na tuku a podávat třeba se salátem nebo jako přílohu k masu.

Názory čtenárů

Díky za připomenutí!Je to velmi dobré mňamko,maminka nám to často vařívala.
zdena1011 dne 12.2.2010 11:57:02
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".